Türkçe
English

Azerbaycan Bakü Devlet Denizcilik Üniversitesi

Azerbaycan Bakü Devlet Denizcilik Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Denizcilik Üniversitesi kökleri 1881 senesine  dayanmaktadır.Ülkenin Bakanlar Kurulu'nun 15 Temmuz 1996 tarihli kararı ile Azerbaycan'da Bakü Denizcilik üniversitesi günümüzdeki halini almış olup dünya standartlarındaki eğitimi ile  alanlarında nitelikli ve uzman denizciler , gemi kaptanları ve gemi makine mühendisleri yetiştirmektedir.

Azerbaycan Bakü Denizcilik Üniversitesi Uluslararası Denizcilik Örgütüne üyedir. Örgüt tarafından 1978 yılında kabul edilen "Denizciler için Eğitim, Belgelendirme Standartları Hakkında" Uluslararası Sözleşme'nin gerekliliklerine uygun olarak eğitim vermektedir. Bu amaçla, tüm uzmanlık alanlarında temel eğitim programları, müfredatlar ve eğitimle ilgili devlet standartları uluslarası denizcilik örgütü tarafından hersene denetlenmektedir.

Bakü Denizcilik Üniversitesi Diplomaları dünyanın 170 ülkesi tarafından tanınmaktadır. Üniversite ayrıca St. Petersburg'daki Amiral Makarov Deniz Akademisi'ne bağlı Uluslararası Deniz Yüksek Okulları Birliği ve BDT ülkelerinin yüksek denizcilik okullarının Bilimsel-Metodik Konseyi üyesidir.

Azerbaycan Denizcilik Üniversitesi Hazar kıyıdaş ülkeleri Yüksek Okulları Birliği'nin aktif bir katılımcısı ve 17 yabancı ülkenin yüksek denizcilik okullarıyla doğrudan işbirliği yapan bir yüksek öğretim kurumudur. Ekim 2009 senesinden itibaren Uluslararası Deniz Üniversiteleri Birliği üyesidir.

Azerbaycan Denizcilik Üniversitesi diplomaları  yök başta olmak üzere 170 ülke tarafından tanınmaktadır . Üniversite bünyesinde 3 fakülte ve başta Uzakyol gemi kaptanlığı , gemi makinaları mühendisliği , gemi navigasyon mühendisliği olmak üzere 8 lisans derecesi bulunmaktadır. Azerbaycan denizcilik üniversitesi  İngilizce  , Rusça , Azerbaycan Türkçesi dillerinde  eğitim vermektedir.


Azerbaycan Bakü Denizcilik Üniversitesi Rusya Amiral S.O. Makarov Devlet Denizcilik ve Çay Donanması Üniversitesi, Hashtrakhan Devlet Teknoloji Üniversitesi, F.F. Ushakov adına Novorossiysk Devlet Denizcilik Üniversitesi, Nevelski'deki Devlet Denizcilik Üniversitesi, Polonya Shetsin Deniz Akademisi, Letonya Denizcilik Akademisi, Estonya Denizcilik Akademisi TTU, Karadağ Çernobil Üniversitesi, Varna Teknoloji Üniversitesi, Amiral Makarov adına Ukrayna Ulusal Denizcilik Üniversitesi, Getman Petr Konashevic-Sagaydachn adına, Kiev Devlet Su Taşımacılığı Akademisi, Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi, Kazakistan, S. Esenov, Hazar Devlet Teknoloji ve Mühendislik Üniversitesi, Gürcistan Batum Deniz Akademisi ve batum Navigasyon Öğretim Üniversitesi, Litvanya'daki Claypeda Üniversitesi ve Türkiye'deki İstanbul Teknoloji Üniversitesi gibi Yüksek Öğrenim Uzmanları ile aktif olarak işbirliği yapmaktadır.

Azerbaycan Denizcilik Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi

Azerbaycan Devlet Denizcilik Üniversitesi kalite alanında kaliteli hizmetlerin uygulanmasını düzenleyen ulusal standartların, normların ve yönetmeliklerin koşulsuz uygulanmasına, eğitim merkezlerine, deniz taşımacılığı profesyonellerinin eğitimine dayanmaktadır. Kalite politikası, Akademi'de etkin bir şekilde çalışan bir kalite yönetim sistemine dayanmaktadır.Üniversitede ekim 2002'den bu yana denizcilik profesyonellerinin hazırlanmasında ISO 9001: 2000 Uluslararası Kalite Yönetimi Standardı ile çalışmakta ve 2010'dan beri Azerbaycan denizcilik akademisi  ISO 9001: 2008 kalite yönetim sistemini uygulamaktadır. Şubat 2018'den bu yana yeni bir ISO 9001: 2015 sertifikası ile çalışmaktadır.

Şubat 2016'dan bu yana, dünyanın en etkili denizcilik topluluklarından biri olan ABD Denizcilik Bürosu (ABS), Azerbaycan Ulusal Deniz Akademisi tarafından yürütülen uluslararası bir denetime dayanarak ABS'nin "Öğretim Kurumlarının ve Eğitim Kurslarının Sertifikalandırılması Standartları" na uygunluğu onaylamıştır. Tüm bunlar, uzmanlaşmış ve denizcilik eğitim hizmetlerinin uluslararası ve ulusal standartları karşılamasını sağlar.

Azerbaycan Denizcilik üniversitesi Konaklama :  Üniversitede  öğrenciler için 1400 kişilik yurt konaklama olanağı mevcuttur. Yurt ücretleri senelik 500-600 dolar  arasında  değişmektedir ve  3-4 kişilik paylaşımlı odalardan oluşmaktadır.

Azerbaycan Üniversiteleri Eğitim Katalog Buradan Cihazınıza İndirebilirsiniz

Bakü'de bulunan Azerbaycan Bakü Denizcilik Üniversitesi'ne kabul için başvururken gerekli tüm belgeleri hazırlamanız gerekir. Başvuru evrakları farklı ülkeler değişiklik gösterebileceğinden, gerekli belgelerin bir listesini doğrudan Batı Akdeniz Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı şubelerimizden isteyebilir , Canlı sohbetimizi kullanarak örnek belgeler talebinde bulunabilirsiniz